Uitgebreide lessenreeks Aquarel voor beginners, JULI

320,00

Ben je gepassioneerd door aquarel schilderen maar worstel je met het zelfstandig oefenen van je vaardigheden? Verlang je naar begeleiding en een gezellige, ontspannen sfeer voor het samen creëren? Dan is deze lessenreeks perfect voor jou! In de zomer dompelen we je drie dagen onder in de aquareltechnieken.

We doorlopen specifieke onderdelen van aquarel, van de basis tot fijne penseelstreken, kleurenkennis en het toevoegen van details in je werk. Elke les bouwt voort op je vaardigheden. De laatste sessie behandelt individuele uitdagingen en verkent een thema naar jouw keuze.

Dus, deze lessenreeks aquarel zal niet alleen je schildervaardigheden verbeteren, maar ook je creativiteit aanwakkeren, je begrip van de techniek verfijnen en je artistieke zelfvertrouwen vergroten.

Alle materialen worden voorzien, ook hapjes en drankjes zullen we voor zorgen, lunch mag zelf je meebrengen.

Op voorraad

Beschrijving

Wanneer gaat deze cursus door?

donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 Juli van 10u tot 15u

Wat komt er allemaal aan bod in de lessen? 

We beginnen met de basis door middel van verschillende oefeningen, waarbij we vertrouwd raken met de verf en het papier. Je leert hoe je door middel van water de pigmenten op het papier kunt laten vloeien. Daarnaast leer ik je hoe je kleuren kunt mengen, diepte kunt creëren in je werk en hoe je lagen op elkaar kunt opbouwen.

We zullen ook ingaan op het maken van een kleurenschema, hoe je een schilderij kunt starten en hoe je alles in harmonie brengt. In de vierde les duiken we dieper in de natuur en gaan we landschappen schilderen. Tijdens de laatste les zullen we alles afronden en als groep bespreken waar jullie nog verder op in willen gaan. Ik sta altijd klaar om je te begeleiden, de informatie te verwerken en je zeer te inspireren.

Wat zal het jou brengen?

  • Verbeterde vaardigheden: Je zult stap voor stap essentiële technieken leren, van het hanteren van de basis tot het verfijnen van penseelstreken en het toevoegen van details.
  • Zelfvertrouwen in creativiteit: Het opdoen van kennis en ervaring zal je zelfvertrouwen vergroten in het verkennen van je creatieve expressie met aquarelverf.
  • Groeiende creativiteit: Door de begeleiding en praktijk zul je nieuwe manieren ontdekken om aquarel te benaderen, wat kan leiden tot meer creatieve en originele kunstwerken.
  • Vergroot artistiek begrip: Je zult een dieper begrip ontwikkelen van kleuren, compositie, technieken en materialen die specifiek zijn voor aquarel schilderen.
  • Samen creëren en leren: Het deelnemen aan een lessenreeks biedt ook de kans om samen met anderen te leren, ervaringen te delen en te genieten van een gemeenschappelijke passie voor kunst.
  • Zelfreflectie en groei: Door je eigen werk te zien evolueren gedurende de reeks, zul je in staat zijn om je vooruitgang te observeren, zelfkritisch te zijn en te groeien als kunstenaar.