Workshoppen voor de kids

Perfecte manier om je kind iets nieuws te laten ontdekken! Zijn fijn motorische vaardigheden en creativiteit uit te breiden en nog zoveel meer.Ā 

Zowel de technieken van aquarel als die van klei hebben fantastische voordelen! Wil je meer weten? Leer hieronder verder šŸ˜‰Ā 

ontdekken van Aquarelverf

Aquarel is een geweldige kunstvorm voor kinderen, omdat het hen de mogelijkheid biedt om hun creativiteit uit te drukken en te experimenteren met kleur en textuur.

Kinderen houden van het verkennen van kleuren. Met aquarelverf kunnen ze alle kleuren creƫren. Ze kunnen experimenteren met het mengen van verschillende kleuren op hun palet en ontdekken hoe ze lichte en donkere tinten kunnen maken.

Het schilderen met aquarel vereist het gebruik van een penseel en het beheersen van penseelstreken. Dit helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek van kinderen, zoals het vasthouden van een penseel, controle over de penseelstreek en precisie bij het schilderen van details.

Aquarel geeft kinderen de vrijheid om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun eigen wereld te creƫren op papier. Ze kunnen landschappen, dieren, mensen of abstracte vormen schilderen en hun eigen verhalen en emoties uitdrukken.

Het schilderen met aquarel vereist geduld en concentratie. Kinderen moeten leren om stap voor stap te werken, te wachten tot lagen drogen en geduldig te zijn tijdens het schilderproces. Dit helpt bij het ontwikkelen van hun vermogen om zich te concentreren en hun geduld te vergroten.

De technieken kunnen kinderen helpen hun observatievermogen te ontwikkelen. Ze kunnen leren kijken naar vormen, kleuren en details in hun omgeving en deze nauwkeurig weergeven in hun schilderijen. Dit versterkt hun waarnemingsvermogen en helpt hen om meer aandacht te besteden aan visuele details.

Ook moedigt aquarel kinderen aan om te experimenteren met verschillende technieken en effecten. Ze kunnen experimenteren met het creƫren van lagen, het mengen van kleuren, het gebruik van zout voor textuur of het gebruik van een spons voor interessante effecten. Dit stimuleert hun creativiteit en helpt hen nieuwe technieken te ontdekken.

Het schilderen met aquarel kan kinderen helpen zichzelf uit te drukken en hun eigen stem te vinden. Het geeft hen de mogelijkheid om trots te zijn op hun creaties en hun zelfvertrouwen te vergroten. Ze kunnen hun eigen unieke stijl ontwikkelen en leren geloven in hun artistieke capaciteiten.

Wij zorgen in het atelier voor een ontspannen en speelse omgeving, waarin ze kunnen experimenteren en hun eigen creaties kunnen maken. Ik moedig je kind aan om te verkennen, plezier te hebben en te genieten van het creƫer proces.

Ā 

Ontdekken van Polymeerklei

Polymeerklei is een geweldig materiaal voor kinderen om mee te werken en biedt heel wat voordelen.

Polymeerklei is zacht, kneedbaar en gemakkelijk te manipuleren, waardoor het de tastzin en fijne motoriek van kinderen stimuleert. Het helpt hen bij het ontwikkelen van handvaardigheid, gripkracht en het verfijnen van hun motorische vaardigheden.

Klei geeft kinderen de vrijheid om hun creativiteit en verbeeldingskracht te uiten. Ze kunnen hun eigen unieke kunstwerken maken, vormen en patronen creƫren, en hun eigen kleurencombinaties bedenken. Dit stimuleert hun artistieke ontwikkeling en zelfexpressie. Het is dan ook een expressief medium waar kinderen hun emoties kunnen uiten. Ze kunnen klei kneden, pletten of vormgeven om hun gevoelens uit te drukken en te verwerken. Dit kan een therapeutische uitlaatklep zijn voor kinderen die moeite hebben om hun emoties op andere manieren te uiten.

Werken met polymeerklei kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden. Ze worden aangemoedigd om na te denken over hoe ze hun ideeƫn kunnen realiseren, vormen kunnen maken en technieken kunnen toepassen om hun projecten te voltooien.

De technieken vereisen geduld en concentratie, omdat kinderen stap voor stap werken aan hun creaties. Ze leren zich te concentreren op details, nauwkeurig te werken en geduld te hebben terwijl de klei uithardt in de oven.

Het vormen en manipuleren van polymeerklei helpt bij de ontwikkeling van hand-oogcoƶrdinatie bij kinderen. Ze leren hun handbewegingen te coƶrdineren met wat ze zien en willen creƫren, wat een essentiƫle vaardigheid is voor verschillende activiteiten in het dagelijks leven.

Klei kan kinderen aanmoedigen om verhalen te bedenken en hun creaties in een context te plaatsen. Ze kunnen personages, dieren of scĆØnes creĆ«ren en hun verbeeldingskracht gebruiken om verhalen en avonturen te verzinnen.

Werken met onze polymeerklei biedt kinderen ook de mogelijkheid om te leren over kleuren, vormen, textuur, mengen en andere artistieke concepten. Ze kunnen experimenteren en ontdekken hoe verschillende technieken en materialen samenwerken. Het werken met klei helpt kinderen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en het vermogen om in drie dimensies te denken. Ze leren objecten vanuit verschillende perspectieven te bekijken, vormen te visualiseren en te manipuleren, en hun begrip van ruimtelijke relaties te verbeteren.

Klei kan helpen bij het bevorderen van sensorische integratie, waarbij de zintuigen van een kind worden gebruikt om informatie te verwerken en te reageren op de omgeving. Het kneden van klei kan een kalmerend en ontspannend effect hebben, waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren en zich rustiger kunnen voelen.

Het werken met klei tijdens een workshop, kan ook samenwerking en sociale interactie bevorderen. Kinderen kunnen samenwerken, ideeƫn delen, elkaar helpen en van elkaar leren. Dit stimuleert sociale vaardigheden, communicatie en teamwork.

Het voltooien van een polymeerklei-project kan kinderen een gevoel van voldoening en trots geven. Ze zien hun eigen creaties tot leven komen en ervaren het gevoel van zelfvertrouwen dat voortkomt uit het succesvol afronden van een kunstwerk.

Ā